Název | Množství a jednotka |
---|---|
polohrubá mouka | 250 g |
moučkový cukr | 250 g |
máslo | 125 g |
vejce | 4 ks |
smetana ke šlehání | 200 ml |
citronová kůra | |
prášek do pečiva | 1/2 ks |
borůvky |
Třeme cukr, máslo, žloutky, přidáme tři lžíce vroucí vody, mouku s práškem do pečiva, šlehačku, citronovou kůru jen cca ze ¼ citronu, bohatě to stačí. Ušleháme sníh z bílků, lehce ho vmícháme do těsta (mělo by být řidší, ne moc hutné), nalejeme na vymazaný a vysypaný plech, posypeme ovocem a upečeme při 180° asi 40 minut.
Postup: Králíka naporcujeme, osolíme a prošpikujeme slaninou. Můžeme použít jen králičí... zobrazit recept
Postup: Z tekuté šlehačky, cukru, másla, polohrubé mouky a vanilkového cukru uvaříme... zobrazit recept
Postup: Cibuli nakrájíme na proužky. Do hrnce dáme máslo a na něm cibuli dozlatova... zobrazit recept
Postup: Dýni hokkaido rozpůlíme, lžící vydlabeme semena a nakrájíme na malé kostičky -... zobrazit recept
Postup: Kuřecí játra očistíme a nakrájíme na menší kousky, žampióny oloupeme a... zobrazit recept
Kdo to má pořád sledovat, jestli je v jídle nějaké to éčko, řekne si spousta z nás. Pokud nám ale na našem těle záleží, měli bychom si trochu toho času na prostudování, alespoň těch nejškodlivějších přídatných látek... zobrazit článek
Restaurant najdete pod původními renesančními klenbami, s otevřeným cihlovým...